Екскурзија у Каиро аутобусом из Шарм ел Шеика

Одрасли
50.00
деца
30.00
Изаберите датум путовања
Унесите укупан број путника
Пошаљите упит
 • Однесите услугу
 • Доступност : Сваки дан
 • покупити: 13:00
 • повратак: 23:00
Излет у Каиро из Шарм Ел Шеика аутобусом, посета знаменитостима у Каиру: пирамиде у Гизи и Сфинга, Египатски национални музеј и евентуално вожња фелуком по Нилу.

Цене

Price per Person
 • 50.00 Price per Одрасли
 • 30.00 Price per деца

Укључено у цену

 • Трансфери климатизованим аутобусом
 • Посета пирамидама у Гизи и Сфинги
 • Посета Египатском националном музеју
 • Водич на српском језику
 • Руча
 • Укључене су све улазнице у знаменитости и трансфери

Није укључено у цену

 • Једрење по Нилу или путовање фелуком
 • Сви додаци који нису наведени у програму
 • Пиће у ресторану за време ручка

Узети заједно

 • Пасош са визом или лична карта са визом Египат
 • Пакет за доручак
 • Камера
 • Топла одећа зими
 • Лагана одећа лети
 • наочаре за сунце

Рута

Екскурзија у Шарм Ел Шеик Каиро аутобусом .

Путовање аутобусом дуго 475 км води преко прелепе руте дуж обале Суецког залива и преко импозантне синајске пустиње до Каира. Потребно је око 6 сати. У Каиру почињете програм обиласком јединих преживелих чуда античког света; пирамиде у Гизи , Сфинга и Национални музеј Египта .

Опис:

Резервишите обилазак Египат водич покупи вас у 2:00 ујутро из вашег хотела у Шарм ел Шеику на ваш веома занимљив излет у Каиро и пирамиде у Гизи, а затим се возите до Каира у климатизованом аутобусу. Када стигнете у Каиро, наш туристички водич ће вас срдачно дочекати. Затим ћете бити одведени директно у Египатски музеј. Изучавајући египтологију и германистику, туристички водич из „Шарм ел Шеика Рајзена” је успео да на занимљив начин објасни хијероглифе уклесане у камену. Биће вам сликовито објашњене и статуе фараона и историјски детаљи.Путовање једрењем Нилом одвијаће се преко трга Тахир. Након посете Египатском музеју бићете одведени до једног од седам светских чуда> Велике Кеопсове, Кефренове и Микеринове пирамиде. Обилазак пирамиде се завршава код Сфинге и храмова у њеној близини, затим ручак у локалном ресторану, а на крају ћете имати прилику да прошетате пијацама у Каиру. На крају дана бићете враћени у хотел у Шарм ел Шеику.

Излети од Шарм ел Шеика до Каира се врше различитим превозним средствима. Прво следи шесточасовна вожња аутобусом кроз прелепе пределе синајске пустиње. Настављамо кроз тунел Ахмед-Хамди, друмски тунел испод Суецког канала.
Тунел представља везу између Каира и Синајског полуострва, а по доласку у Каиро дочекаће вас наш египтолог Ахмед Али. Он ће вас упознати са историјом Египта. Посетићете пирамиде као и Сфингу. Још једна веома занимљива дестинација је Египатски музеј, где ћете наћи многе знаменитости Каира. Посетите нас и ми ћемо вас пратити два дана кроз земљу која одузима дах и која нуди многа блага за откривање.
Ако такође волите да идете у куповину, Каиро вам нуди праве могућности за куповину. Не би требало да пропустите звук и светла пирамида.

За луксузан одмор и удобно путовање од Шарм ел Шеика до Каира, препоручујемо долазак авионом. Можете летети у фасцинантну земљу на дан или два. Упознајете људе и занимљиву историју Египта. Наш туристички водич који говори немачки прати вас на узбудљивом једрењу Нилом. Са дужином од 6.852 километра (према другим широко распрострањеним информацијама од 6.671 км, Нил је дужи од Амазона), то је најдужа река на земљи. Од језера Викторија има још око 5960 километара речног пута, од Картума, где се Плави Нил улива у Бели Нил, око 3090 километара и од границе Судана / Египта до ушћа реке око 1510 километара.

Излетничке дестинације од Шарм ел Шеика до Каира аутобусом

Пирамиде у Гизи

Пирамиде у Гизи једине су од седам светских чуда које су и данас сачуване и стога су једна од најпознатијих грађевина на свету. Налазе се око 15 километара од центра Каира, главног града Египта, на периферији Гизе, предграђа Каира са 2 милиона становника. Удаљеност од центра града Гизе је око 8 километара. Цело подручје је на западној страни Нила, али на извесној удаљености од њега, због чега се налази у пустињи.

Пирамиде у Гизи обухватају три главне пирамиде, Кеопсову пирамиду, Кефренову пирамиду и Микериносову пирамиду и Велику сфингу у Гизи, неке друге мање секундарне пирамиде у којима су, на пример, жене фараона сахрањене, као и радничка села, храмови и гробља.

Пирамиде у Гизи изграђене су између 2620. и 2500. године пре нове ере, што одговара 4. династији. Али чак и пре тога, у периоду од 1. до 3. династије, површина од око 3 квадратна километра пирамида у Гизи и Сфинге коришћена је као место сахрањивања фараона. У којој мери су тада настали гробови уништени приликом изградње пирамида, међутим, није јасно.

Египатски музеј

Египатски музеј на источној обали Нила у Каиру основао је Аугуст Мариетте 1857. године и данас обухвата око 150.000 експоната из 4.500 година египатске историје. Иако је само мали део уопште доступан посетиоцима, време које је на располагању током путовања у Египат далеко је недовољно да би се стекао увид, а камоли преглед експоната. За неупућене би чак могло бити тешко или чак немогуће схватити и класификовати разноликост и развој архитектуре и уметности. Сфинга из Гизе

Сфинга у Гизи

Сфинга у Гизи је највећа египатска скулптура. Избијена је из кречњачке стене висоравни Гиза и приказује лежећег лава са људском главом и такозваном Немесовом марамом.Првобитно је сфинга била обојена црвенкасто окер бојом и имала је и козју брадицу, која је отпала у античко доба. . Његови делови се сада налазе у Британском музеју у Лондону.

Екскурзија у Каиро аутобусом из Шарм ел Шеика

Меетинг Поинт : ваш хотел у Шарм Ел Шеику ---- Повратак Поставите свој хотел у Шарм Ел Шеику

Reviews (0 Reviews)

Како резервишете?

Како можете резервисати? Ваша питања / недоумице су нам веома важне. Стога нас у хитним случајевима можете контактирати и путем телефона на број мобилног 00201000835673 (могуће су и ВхатсАпп и Вибер поруке) „скоро“ 24 сата или директном поштом на инфо@боок-тоур-египт.цом .... Попуните податке на страници „Резервирајте сада“, пошаљите нам е-пошту или позовите 00201000835673. Затим ћемо договорити одговарајући термин са нашим водичем у вашем хотелу. По доласку ће вас дочекати и дати вам даље информације о излету који сте резервисали, одговорити на ваша питања и дати вам рачун као потврду уплате... ...Наставите са читањем

Како плаћате ?

Можете пренети цео износ или депозит преко ваше банке на наш рачун или платити у готовини на лицу места у Египту. Када стигнете у Египат, наш туристички водич ће вас посетити у хотелу, преузети новац или стање и дати вам рачун Нудимо пет опција: - Преко ваше банке можете пренети цео износ или депозит на наш рачун - Трансфер целог или делимичног износа као депозит. Плаћање преко ПаиПал-а (могуће у вези са накнадама) Плаћање нашем запосленом на аеродрому у готовини Плаћање за мање излете (сафари, излети роњења) врши се у већини случајева на дан излета (нарочито ако је резервација направљена из Е... ...Наставите са читањем