Екскурзија Шарм Ел Шеик-Каиро 2 дана

Одрасли
110.00
деца
70.00
Изаберите датум путовања
Унесите укупан број путника
Пошаљите упит
 • Однесите услугу
 • Доступност : Сваки дан
 • покупити: 1:30 ујутру
 • повратак: 23:30 поподне
Екскурзија Шарм Ел Шеик-Каиро 2 дана. Посетите пирамиде, Сфингу, Египатски музеј, степенасту пирамиду, гробове званичника у Сакари, Кхан-ел-Кхалили базар, Цитаделу Сала Дин и Алабастер џамију.. Укључује улазнице, један доручак и два ручка . 10 € доплата за једнокреветну собу Шарм, Шарм ел Шеик, екскурзија у Каиро из Шарм ел Шеика, Каиро, Шарм ел Шеик, пирамиде, Сфинга, Египатски национални музеј, степенаста пирамида, званичне гробнице у Сакари, обилазак града, базар Кхан-ел-Кхалили , цитадела Сала Дин, Алабастер џамија.

Цене

Price per Person
 • 110.00 Price per Одрасли
 • 70.00 Price per деца

Укључено у цену

 • Путовање аутобусом Шарм Ел Шеик -Каиро- Шарм Ел Шеик
 • Посета пирамидама у Гизи и Сфинги
 • Посета степенастој пирамиди у Сакари
 • Посета гробовима званичника у Сакари
 • Посета Египатском музеју
 • Посета цитадели и алабастер џамије
 • Посета базару Кхан Ел Каллили.
 • Ноћење у хотелу са 3 звездице са доручком
 • Ручак првог дана; 2. дан доручак и ручак
 • Све улазнице на знаменитости
 • Водич на српском језику

Није укључено у цену

 • Феллук риде
 • Пиће у ресторану
 • Сви додаци који нису наведени у програму

Узети заједно

 • Важећи пасош са визом
 • Пакет за доручак
 • Камера
 • Топла одећа зими
 • Лагана одећа лети
 • наочаре за сунце

Рута

Екскурзија Шарм Ел Шеик-Каиро 2 дана.

Посетите пирамиде , Сфингу , Египатски музеј , степенасту пирамиду , гробове званичника у Сакари , Кхан-ел-Кхалили базар , Цитаделу Сала Дин и Алабастер џамију .. Укључује улазнице, један доручак и два ручка . 10 € доплата за једнокреветну собу

Опис:

На овој екскурзији имате много више времена да се дивите знаменитостима. Путовање аутобусом дужине 475 км води преко прелепе руте дуж обале Црвеног мора и преко импозантне синајске пустиње до Каира. Потребно је око 6 сати.

У Каиру програм почињете обиласком степенасте пирамиде и посетом гробовима званичника у Сакари.

После ручка обилазак пирамида у Гизи и Сфинге. Затим се одвезите до резервисаног хотела.

Другог дана програм започињете посетом Египатском националном музеју, једној од најзанимљивијих знаменитости у Каиру.

После ручка посетите Цитаделу и Алабастер џамију Мухамеда Алија, затим посетите базар Кхан-ел-Кхалили. Затим повратак у Шарм Ел Шеик..

Излетске дестинације од Шарма до Каира аутобусом 2 дана

Пирамиде у Гизи

Пирамиде у Гизи једине су од седам светских чуда које су и данас сачуване и стога су једна од најпознатијих грађевина на свету. Налазе се око 15 километара од центра Каира, главног града Египта, на периферији Гизе, предграђа Каира са 2 милиона становника. Удаљеност од центра града Гизе је око 8 километара. Цело подручје је на западној страни Нила, али на извесној удаљености од њега, због чега се налази у пустињи.

Пирамиде у Гизи обухватају три главне пирамиде, Кеопсову пирамиду, Кефренову пирамиду и Микериносову пирамиду, такође и Велику сфингу у Гизи, неке друге мање пирамиде у којима су, на пример, жене фараона биле сахрањене, као и запослене. -класна села, храмови и гробља.

Пирамиде у Гизи изграђене су између 2620. и 2500. године пре нове ере, што одговара 4. династији. Али чак и пре тога, у периоду од 1. до 3. династије, површина од око 3 квадратна километра пирамида у Гизи и Сфинге коришћена је као место сахрањивања фараона. У којој мери су тада настали гробови уништени приликом изградње пирамида, међутим, није јасно.

Египатски музеј

Египатски музеј на источној обали Нила у Каиру основао је Аугуст Мариетте 1857. године и данас обухвата око 150.000 експоната из 4.500 година египатске историје. Иако је само мали део уопште доступан посетиоцима, време које је на располагању током путовања у Египат далеко је недовољно да би се стекао увид, а камоли преглед експоната. За неупућене би чак могло бити тешко или чак немогуће схватити и класификовати разноликост и развој архитектуре и уметности. Сфинга из Гизе

Сфинга из Гизе

Сфинга у Гизи је највећа египатска скулптура. Избијена је из кречњачке стене висоравни Гиза и приказује лежећег лава са људском главом и такозваном Немесовом марамом.Првобитно је сфинга била обојена црвенкасто окер бојом и имала је и козју брадицу, која је отпала у античко доба. . Његови делови се сада налазе у Британском музеју у Лондону.

Цаиро Цитадел

Легендарни Ајубидски султан Салах ед-Дин (Саладин) дао је изградити цитаделу у подножју планине Мокаттам 1176. године нове ере по узору на сиријске градске тврђаве за заштиту од крсташа. Међутим, нећак Салах ед-Динс га је завршио тек 30 година касније, 1207. године нове ере.

У изградњи су коришћени и франачки крсташи. Пошто је део потребног каменог материјала узет из малих пирамида у Гизи, то је убрзо довело до гласина о „ноћном духу“ фараона који се осветио за скрнављење своје гробнице.

У наредним вековима, Саладинови наследници су више пута проширивали и обнављали планинску тврђаву. Старије зграде су углавном срушене и поново коришћене. Ово је било од практичног, а вероватно и магијско-пропагандног значаја, јер је значило победу над прошлошћу и стално мењајућим владајућим династијама. Цитадела је остала - уз неколико прекида - краљевска резиденција до 1874. године.

Када је Албанац Мухамед Али, још као османски паша, дошао да влада Египтом, дао је саградити џамију на месту старе мамелучке палате, која је носила његово име и у којој се сада налази његов саркофаг. Династија коју је основао Мохамед Али постојала је око 150 година. Почетком 19. века направио је цитаделу за своју резиденцију. Године 1811. ослободио је земљу од османске власти тако што је позвао свих 480 вођа Мамелука у планинску тврђаву, а затим их убио. Овим „атентатом“ се ослободио још увек моћне елите мамелучких вођа и отворио Египат према западу.

Степенаста пирамида

Огромно гробље Сакара, огромно гробље древног Мемфиса, налази се око 15 км јужно од Велике пирамиде, на ивици либијске пустиње. Протеже се на површини од 7 км дужине север-југ и 500-1500 м источно-западне географске ширине и има гробне споменике из скоро свих епоха египатске историје. Ова некропола је вероватно добила име по богу некрополе са главом Сокара и нуди нам углавном гробне грађевине из Старог краљевства. Овде је сахрањено више од 20 краљева, укључујући фараона Џосера (Зосер, 2. Краљ 3. Дин.). Овде су своје последње почивалиште нашли фараони 3. - 6. династије, као и заслужни чланови њиховог двора и грађани Мемфиса, који су себи могли да приуште ово место. Најимпозантнија грађевина на некрополи је Ђосерова степенаста пирамида. Током своје 19-годишње владавине, његов архитекта и врховни канцелар Имхотеп изградио је такозвану степенасту пирамиду у Сакари високу 60 метара. Према Манету, Имхотеп се сматра проналазачем грађења од тесаног камена. Савршено овладавање технологијом на почетку њеног увођења је запањујуће. Данас се Ђосерова степенаста пирамида и околна гробница сматрају првом великом каменом грађевином у Египту. Њихов облик се може објаснити као даљи развој од ранијих правоугаоних гробова, који су због свог облика називани мастаба (арапска банка) и потичу из 1. и 2. династије.

Екскурзија Шарм Ел Шеик-Каиро 2 дана

Меетинг Поинт : ваш хотел у Шарм Ел Шеику ---- Повратак Поставите свој хотел у Шарм Ел Шеику

Reviews (0 Reviews)

Како резервишете?

Како можете резервисати? Ваша питања / недоумице су нам веома важне. Стога нас у хитним случајевима можете контактирати и путем телефона на број мобилног 00201000835673 (могуће су и ВхатсАпп и Вибер поруке) „скоро“ 24 сата или директном поштом на инфо@боок-тоур-египт.цом .... Попуните податке на страници „Резервирајте сада“, пошаљите нам е-пошту или позовите 00201000835673. Затим ћемо договорити одговарајући термин са нашим водичем у вашем хотелу. По доласку ће вас дочекати и дати вам даље информације о излету који сте резервисали, одговорити на ваша питања и дати вам рачун као потврду уплате... ...Наставите са читањем

Како плаћате ?

Можете пренети цео износ или депозит преко ваше банке на наш рачун или платити у готовини на лицу места у Египту. Када стигнете у Египат, наш туристички водич ће вас посетити у хотелу, преузети новац или стање и дати вам рачун Нудимо пет опција: - Преко ваше банке можете пренети цео износ или депозит на наш рачун - Трансфер целог или делимичног износа као депозит. Плаћање преко ПаиПал-а (могуће у вези са накнадама) Плаћање нашем запосленом на аеродрому у готовини Плаћање за мање излете (сафари, излети роњења) врши се у већини случајева на дан излета (нарочито ако је резервација направљена из Е... ...Наставите са читањем