Дводневна екскурзија у Каиро и Луксор авионом из Шарм ел Шеха

Одрасли
240.00
деца
200.00
Изаберите датум путовања
Унесите укупан број путника
Пошаљите упит
 • Однесите услугу
 • Доступност : Сваки дан
 • покупити: 4:30 ујутро
 • повратак: 21:30
Дводневна екскурзија у Каиро и Луксор авионом из Шарм ел Шеха. Током одмора у Шарм Ел Шеику уживајте у дивној екскурзији у Каиро и Луксор авионом и посетите Кеопсове, Кефренове пирамиде, Сфингу, Египатски национални музеј, Базар Кан Ел-Калили, Тебу-запад, Долину краљева, Храм краљице Хатшепсут и Колос од Мемнона и источне Тебе са храмом Карнак.

Цене

Price per Person
 • 240.00 Price per Одрасли
 • 200.00 Price per деца

Укључено у цену

 • Ручак у Каиру и Луксору
 • Боравак у хотелу у Каиру укључујући доручак
 • Домаћа авионска карта
 • Трансфери са климатизованим аутобусима
 • Пирамиде и сфинга
 • Улазнице у Египатски музеј
 • Пирамиде и сфинга
 • Улазнице у храм Карнак - Долина краљева - Мртвачнички храм краљице Хатшепсут
 • Туристички водич у Каиру-Луксору на српском језику
 • Улазнице у Египатски музеј

Није укључено у цену

 • Фелуцца риде
 • Пиће у ресторану
 • Соунд & Лигхт Схов
 • Сви додаци који нису наведени у програму

Узети заједно

 • Важећи пасош са визом
 • Пакет за доручак
 • Камера
 • Топла одећа зими
 • Лагана одећа лети
 • наочаре за сунце

Рута

Дводневна екскурзија у Каиро и Луксор авионом из Шарм ел Шеха

Опис:

Дан 1: Лет за Каиро - Пирамиде у Гизи, Египатски музеј и Базар Кхан Ел-Кхалили - Лет за Луксор

Бићете одвезени од вашег хотела до аеродрома Шарм ел Шеик у раним јутарњим сатима, одакле ћете након 45-минутног лета бити одведени у Каиро. У Каиру ће вас дочекати ваш водич који говори немачки, који ће вас пратити током целе турнеје. Екскурзија почиње посетом Египатском музеју, једној од најзанимљивијих знаменитости у Каиру, где је изложено преко 120.000 уметничких дела. Целокупна збирка музеја обухвата делове из старог, средњег и новог краљевства, као и изложбу краља Тут Анча Амона. Након посете Египатском музеју бићете одведени до једног од седам светских чуда> Велике Кеопсове, Кефренове и Микеринове пирамиде. Обилазак пирамиде завршава се код Сфинге и храмова у њеној близини. Затим ручате у локалном ресторану. На крају прошетате уличицама Кхан-Ел-Калили базара и доживите различите мирисе, бучну акцију и шарени распон хране, одеће, сувенира, рукотворина итд. На крају дана возићете се до хотела са 3 звездице где ћете боравити на бази ноћења са доручком

2. дан: Долина краљева , храм Хатшепсут, храм Мемнон Клосе и храм Карнак - лет назад у Шарм ел Шеик

Следећег дана бићете покупљени из вашег хотела око 6:00 и одвезени на аеродром да бисте преузели домаћи лет са Египт Аир-ом у 7:30 ујутру за Луксор . Време лета је око сат времена. У Луксор ћете слетети око 8.30 часова. Тамо ће вас чекати туристички водич који говори немачки. Затим путовање почиње западном обалом Нила (Теба Западна) у Долину краљева, да би се посетиле 3 занимљиве гробнице. Наставите до Деир ел Бахарија да бисте посетили посмртни храм краљице Хатшепсут. У повратку се кратко заустављате код Колоса Мемнона.После ручка возите назад до источне обале Нила (Теба-исток) да бисте посетили прелепи храмски комплекс Карнак са светим језером. На крају дана. Трансфер до аеродрома Луксор за домаћи лет за Шарм ел Шеик. По доласку на аеродром Шарм ел Шеик, бићете одвезени назад до хотела у климатизованом возилу.

Излетске дестинације од Шарм ел Шеика до Каира и Луксора

Пирамиде у Гизи

Пирамиде у Гизи једине су од седам светских чуда које су и данас сачуване и стога су једна од најпознатијих грађевина на свету. Налазе се око 15 километара од центра Каира, главног града Египта, на периферији Гизе, предграђа Каира са 2 милиона становника. Удаљеност од центра града Гизе је око 8 километара. Цело подручје је на западној страни Нила, али на извесној удаљености од њега, због чега се налази у пустињи.

Пирамиде у Гизи обухватају три главне пирамиде, Кеопсову пирамиду, Кефренову пирамиду и Микериносову пирамиду и Велику сфингу у Гизи, неке друге мање секундарне пирамиде у којима су, на пример, жене фараона сахрањене, као и радничка села, храмови и гробља.

Пирамиде у Гизи изграђене су између 2620. и 2500. године пре нове ере, што одговара 4. династији. Али чак и пре тога, у периоду од 1. до 3. династије, површина од око 3 квадратна километра пирамида у Гизи и Сфинге коришћена је као место сахрањивања фараона. У којој мери су тада настали гробови уништени приликом изградње пирамида, међутим, није јасно.

Египатски музеј

Египатски музеј на источној обали Нила у Каиру основао је Аугуст Мариетте 1857. године и данас обухвата око 150.000 експоната из 4.500 година египатске историје. Иако је само мали део уопште доступан посетиоцима, време које је на располагању током путовања у Египат далеко је недовољно да би се стекао увид, а камоли преглед експоната. За неупућене би чак могло бити тешко или чак немогуће схватити и класификовати разноликост и развој архитектуре и уметности. Сфинга у Гизи

Сфинга у Гизи

Сфинга у Гизи је највећа египатска скулптура . Избијена је из кречњачке стене висоравни Гиза и приказује лежећег лава са људском главом и такозваном Немесовом марамом.Првобитно је сфинга била обојена црвенкасто окер бојом и имала је и козју брадицу, која је отпала у античко доба. . Његови делови се сада налазе у Британском музеју у Лондону.

Долина краљева

је била некропола у старом Египту, у којој су до данас пронађене 64 гробнице и јаме. „КВ65“ је радарска аномалија која се тумачи као гробница, али још није даље истражена. У Долини краљева, посебно се могу наћи гробови владара Новог краљевства (око 1550. пре Христа до 1069. пре Христа [2], 18. до 20. династије). Долина се налази у Теби-западу, преко пута Карнака, на ивици пустиње и обрубљена је високим планинама, односно природном каменом пирамидом ел Корн или ел-Курн (Рог). Готово читаво подручје Тебе-запад чини огромну некрополу. На југу је Долина Краљица. Упркос хиљадама година активности пљачкаша гробова и пљачкаша, Долина краљева је и даље пружала египтолозима модерног доба бројне изузетно вредне налазе са ископавања. Између осталог, Хауард Картер је овде 1922. открио углавном нетакнуту Тутанкамонову гробницу (КВ62).

храмски комплекс Карнака

Храм у Луксору и храмски комплекс у Карнаку некада су били повезани авенијом сфинги, коју су пратиле процесије у старом Египту. Таква поворка била је повезана са Опетфестом, фестивалом обнове. На улазу у оба храма сачувани су остаци ове авеније сфинги. Веома је тешко описати храмски комплекс Карнака. Ово се односи на област као и на одговарајућу временску алокацију. Збуњује и практично непостојећа хронологија у оквиру многих грађевинских фаза, јер су многи владари градили, рушили, обнављали и обнављали тамо где је било простора. Такође је било, да тако кажем, део лепог понашања оставити свој рукопис у Карнаку. Међутим, било је и „добар облик“ срушити светилишта претходника и направити своје грађевине од њиховог камења, или бар изгребати картуше и стилизована лица. Хатшепсут, Аменхотеп ИВ (Ехнатон) и Тутанкамон су познати примери овога. Понекад веома лоше стање очуваности појединих подручја не олакшава ствари. Препоручује се светлосна и звучна емисија која се сваке вечери одржава у објекту код Светог језера. Разумљива објашњења су подржана светлосним ефектима који наглашавају појединачне фазе изградње и такође их додељују њиховој хронологији и градитељу. У основи, цео комплекс се може поделити на три округа, који су били посвећени свим боговима. С једне стране ово је област храбрости на југу, са друге стране област месеца на северу, а трећа у центру је највећи и најсложенији округ, округ Амун. Да се не би изгубила оријентација, на доњем цртежу је приказан само централни округ Амуна, који - са туристичког становишта - такође представља најзанимљивији и без икакве сумње најмонументалнији део комплекса храма. Ово постаје јасно сваком посетиоцу који прошета Сфингеналијом и види како моћни први пилон расте као планина на вечно плавом небу

Колоси Мемнона

Колоси Мемнона су две колосалне староегипатске статуе из 14. века пре нове ере, које стоје једна поред друге. Налазите се у долини Нила недалеко од Долине краљева (Бибан ел-Молук) у Западној Теби. У прошлости су се статуе налазиле испред пилона на улазу у храм Аменофиса ИИИ. (Египатски Аменхотеп ИИИ.), фараон из 18. династије .

Храм Хатшепсут

Храм Хатшепсут се налази у Деир ел Бахрију на западној обали Нила у Теби-западној и представља једну од најфасцинантнијих знаменитости и импресивно сведочанство о староегипатској архитектури. Као што је изузетна и његова изградња, посебност је и то што је изградњу Хатшепсутовог храма наручила жена. Величанствени храм од кречњака, који је још увек у добром стању, саграђен је за само 15 година. Ова такозвана кућа од милион година је назив краљевског храма мртвачнице и била је израз мистичног сједињења краља са моћним египатским божанством, што је резултирало даљим постојањем краља.

Храм Хатшепсут прича причу о успешној жени у древном Египту. Хатшепсут је била ћерка Тутмозиса И. Након смрти свог мужа Тутмозиса ИИ, преузела је државне послове за Тутмоза ИИИ., законитог престолонаследника, који је у то време још био малолетан. Сама Хатшепсут није имала право на наслеђе према садашњем закону и ипак је крунисана за фараона у другој години своје владавине. За то време није била прихваћена као жена и била је подложна одмазди. То је учинила упркос чињеници да је постигла значајан политички успех. Под владавином краљице 18. династије, која је живела од 1479. до своје смрти 1458. пре Христа. Под владавином, Египат је доживео период великог економског процвата и дуг период мира.

Цена зависи од броја учесника, пошаљите нам упит и ми ћемо дати понуду са тачном ценом.

Меетинг Поинт : ваш хотел у Шарм Ел Шеику ---- Повратак Поставите свој хотел у Шарм Ел Шеику

Reviews (0 Reviews)

Како резервишете?

Како можете резервисати? Ваша питања / недоумице су нам веома важне. Стога нас у хитним случајевима можете контактирати и путем телефона на број мобилног 00201000835673 (могуће су и ВхатсАпп и Вибер поруке) „скоро“ 24 сата или директном поштом на инфо@боок-тоур-египт.цом .... Попуните податке на страници „Резервирајте сада“, пошаљите нам е-пошту или позовите 00201000835673. Затим ћемо договорити одговарајући термин са нашим водичем у вашем хотелу. По доласку ће вас дочекати и дати вам даље информације о излету који сте резервисали, одговорити на ваша питања и дати вам рачун као потврду уплате... ...Наставите са читањем

Како плаћате ?

Можете пренети цео износ или депозит преко ваше банке на наш рачун или платити у готовини на лицу места у Египту. Када стигнете у Египат, наш туристички водич ће вас посетити у хотелу, преузети новац или стање и дати вам рачун Нудимо пет опција: - Преко ваше банке можете пренети цео износ или депозит на наш рачун - Трансфер целог или делимичног износа као депозит. Плаћање преко ПаиПал-а (могуће у вези са накнадама) Плаћање нашем запосленом на аеродрому у готовини Плаћање за мање излете (сафари, излети роњења) врши се у већини случајева на дан излета (нарочито ако је резервација направљена из Е... ...Наставите са читањем