Екскурзија од Шарм ел Шеика до Луксора са летом

Одрасли
160.00
деца
140.00
Изаберите датум путовања
Унесите укупан број путника
Пошаљите упит
 • Однесите услугу
 • Доступност : Даили
 • покупити: 4:30 ујутро
 • повратак: 20:30
Екскурзија од Шарм ел Шеика до Луксора летом, у Луксору су сада један врхунац за другим. Програм почињемо посетом грандиозном храмском комплексу Карнак. После ручка бићете превезени моторним чамцем до Тебе-запад преко Нила, где се налазе огромни посмртни храмови фараона Новог краљевства. Посетићете „Долину краљева“, Колосе Мемнонове, храм Хатшепсут и храм Карнак.

Цене

Price per Person
 • 160.00 Price per Одрасли
 • 140.00 Price per деца

Укључено у цену

 • Домаћа авионска карта
 • Трансфери са климатизованим аутобусима
 • Посета храму Карнак
 • Посета Мемноновим колосима
 • Посета Долини краљева
 • Посета тераси храма краљице Хатшепсут.Ручак у Луксору
 • Туристички водич на српском језику
 • Све улазнице на знаменитости

Није укључено у цену

 • Фелуцца риде
 • Пиће у ресторану
 • Сви додаци који нису наведени у програму

Узети заједно

 • Важећи пасош са визом
 • Пакет за доручак
 • Камера
 • Топла одећа зими
 • Лагана одећа лети
 • наочаре за сунце

Рута

Шарм Ел Шеик Луксор “ Екскурзија од Шарм ел Шеика до Луксора са летом”.

У Луксору сада постоји један врхунац за другим.

Програм почињемо посетом грандиозном храмском комплексу Карнака. После ручка бићете превезени моторним чамцем до Тебе-запад преко Нила, где се налазе огромни посмртни храмови фараона Новог краљевства. Посетићете „Долину краљева“, Колосе Мемнонове, храм Хатшепсут.

Опис: Бићете покупљени из вашег хотела око 6 ујутро и одвезени до аеродрома да ухватите домаћи лет Египт Аир-а за Луксор у 6 ујутро. Време лета је око сат времена. У Луксор ћете слетети око 7 часова. Тамо ће вас чекати туристички водич који говори немачки. Затим се возите западном обалом Нила (Западна Теба) до Долине краљева да бисте посетили 3 занимљиве гробнице. Наставите до Деир ел Бахарија да бисте посетили посмртни храм краљице Хатшепсут. У повратку ћете се кратко зауставити код Колоса Мемнона

После ручка повратак на источну обалу Нила) Т- исток) лифт у посету прелепом храмском комплексу Карнак са Светом столицом. На крају дана трансфер до аеродрома Луксор за домаћи лет за Шарм ел Шеик. По доласку на аеродром Шарм ел Шеик, бићете одвезени назад до хотела у климатизованом возилу.

Излетске дестинације од Шарм ел Шеика до Луксора

Долина краљева

је била некропола у старом Египту, у којој су до данас пронађене 64 гробнице и јаме. „КВ65“ је радарска аномалија која се тумачи као гробница, али још није даље истражена. У Долини краљева посебно се могу наћи гробови владара Новог краљевства (око 1550. пре Христа до 1069. пре Христа [2], 18. до 20. династије). Долина се налази у Теби-западу, преко пута Карнака, на ивици пустиње и обрубљена је високим планинама, односно природном каменом пирамидом ел Корн или ел-Курн (Рог). Готово читаво подручје Тебе-запад чини огромну некрополу. На југу је Долина краљица. Упркос хиљадама година активности пљачкаша гробова и пљачкаша, Долина краљева је и даље пружала египтолозима модерног доба бројне изузетно вредне налазе са ископавања. Између осталог, Хауард Картер је овде 1922. открио углавном нетакнуту Тутанкамонову гробницу (КВ62).

храмски комплекс Карнака

Храм у Луксору и храмски комплекс у Карнаку некада су били повезани авенијом сфинги, коју су пратиле процесије у старом Египту. Таква поворка била је повезана са Опетфестом, фестивалом обнове. На улазу у оба храма сачувани су остаци ове авеније сфинги. Веома је тешко описати храмски комплекс Карнака. Ово се односи на област као и на одговарајућу временску алокацију. Збуњује и практично непостојећа хронологија у оквиру многих грађевинских фаза, јер су многи владари градили, рушили, обнављали и обнављали тамо где је било простора. Такође је било, да тако кажем, део лепог понашања оставити свој рукопис у Карнаку.

Колоси Мемнона

Колоси Мемнона су две колосалне староегипатске статуе из 14. века пре нове ере, које стоје једна поред друге. Налазите се у долини Нила недалеко од Долине краљева (Бибан ел-Молук) у Западној Теби. У прошлости су се статуе налазиле испред пилона на улазу у храм Аменофиса ИИИ. (Египатски Аменхотеп ИИИ.), фараон из 18. династије.

Храм Хатшепсут

Храм Хатшепсут се налази у Деир ел Бахрију на западној обали Нила у Теби-западној и представља једну од најфасцинантнијих знаменитости и импресивно сведочанство о староегипатској архитектури. Као што је изузетна и његова изградња, посебност је и то што је изградњу Хатшепсутовог храма наручила жена. Величанствени храм од кречњака, који је још увек у добром стању, саграђен је за само 15 година. Ова такозвана милионогодишња кућа означава краљевски погребни храм и била је израз мистичног сједињења краља са моћним египатским божанством, што је резултирало његовим даљим постојањем.

Храм Хатшепсут прича причу о успешној жени у древном Египту. Хатшепсут је била ћерка Тутмозиса И. Након смрти свог мужа Тутмозиса ИИ, преузела је државне послове за Тутмоза ИИИ., законитог престолонаследника, који је у то време још био малолетан. Сама Хатшепсут није имала право на наслеђе према садашњем закону и ипак је крунисана за фараона у другој години своје владавине. За то време није била прихваћена као жена и била је подложна одмазди. То је учинила упркос чињеници да је постигла значајан политички успех. Под владавином краљице 18. династије, која је живела од 1479. до своје смрти 1458. пре Христа. Под владавином, Египат је доживео период великог економског процвата и дуг период мира.

Екскурзија из Шарм АЛ Шејха до Луксора са летом

Цена зависи од броја учесника, пошаљите нам упит и ми ћемо дати понуду са тачном ценом.

Меетинг Поинт : ваш хотел у Шарм Ел Шеику ---- Повратак Поставите свој хотел у Шарм Ел Шеику

Reviews (0 Reviews)

Како резервишете?

Како можете резервисати? Ваша питања / недоумице су нам веома важне. Стога нас у хитним случајевима можете контактирати и путем телефона на број мобилног 00201000835673 (могуће су и ВхатсАпп и Вибер поруке) „скоро“ 24 сата или директном поштом на инфо@боок-тоур-египт.цом .... Попуните податке на страници „Резервирајте сада“, пошаљите нам е-пошту или позовите 00201000835673. Затим ћемо договорити одговарајући термин са нашим водичем у вашем хотелу. По доласку ће вас дочекати и дати вам даље информације о излету који сте резервисали, одговорити на ваша питања и дати вам рачун као потврду уплате... ...Наставите са читањем

Како плаћате ?

Можете пренети цео износ или депозит преко ваше банке на наш рачун или платити у готовини на лицу места у Египту. Када стигнете у Египат, наш туристички водич ће вас посетити у хотелу, преузети новац или стање и дати вам рачун Нудимо пет опција: - Преко ваше банке можете пренети цео износ или депозит на наш рачун - Трансфер целог или делимичног износа као депозит. Плаћање преко ПаиПал-а (могуће у вези са накнадама) Плаћање нашем запосленом на аеродрому у готовини Плаћање за мање излете (сафари, излети роњења) врши се у већини случајева на дан излета (нарочито ако је резервација направљена из Е... ...Наставите са читањем