Екскурзија из Шарм Ел Шеика до Петре авионом

Одрасли
210.00
деца
180.00
Изаберите датум путовања
Унесите укупан број путника
Пошаљите упит
 • Однесите услугу
 • Доступност : суботом-средом
 • покупити: 4:30 ујутро
 • повратак: 20:30
Екскурзија из Шарм Ел Шеика до Петре авионом. Целодневни излет у Петру ради разгледања знаменитости Петра Јордана. Посетите Римско позориште, гробнице у Краљевом зиду, кањон Петре и трезор (укључује: авионску карту, визу за Јордан, трансфере, улазнице, водича на енглеском језику и ручак.

Цене

Price per Person
 • 210.00 Price per Одрасли
 • 180.00 Price per деца

Укључено у цену

 • Руча
 • Авио карта Шарм ел Шеик – Акаба – Шарм ел Шеик
 • Трансфери са климатизованим аутобусима
 • Јахање у кањону (опционо)
 • Улазнице
 • Виза из Јордана
 • Туристички водич

Није укључено у цену

 • Пиће у ресторану
 • Сви додаци који нису наведени у програму

Узети заједно

 • лична карта или пасош
 • Пакет за доручак
 • Камера
 • Топла одећа зими
 • Лагана одећа лети
 • наочаре за сунце
 • Чврсте ципеле

Рута

Екскурзија из Шарм Ел Шеика до Петре авионом.

Целодневни излет у Петру у посету розе каменом граду Петри у Јордану. Посетите Римско позориште, гробнице у Краљевом зиду, кањон Петра и трезор (укључује: авионску карту, визу за Јордан, трансфере, улазнице, водича на енглеском језику и ручак. Опис.

Излет у Шарм Ел Шеик Петру са летом.

Бићете покупљени из вашег хотела око 5 сати ујутро и одвезени на аеродром да бисте кренули на лет у 6 сати за Акабу. Време лета је око сат времена. Тако ћете слетети у Акабу око 7 сати ујутру. Тамо ће вас чекати туристички водич који говори немачки. Затим возите око 1,5 сат до каменог града Петра, једног од седам светских чуда. Арапски Набатејци су пре више од 2000 година урезали величанствене грађевине у пешчар, које можете открити на гигантском подручју. Са коњем или пешке иде се кроз стеновиту клисуру, Сик, до вероватно најлепшег споменика, куће са благом. Одавде настављате улицом Фассаден-Страссе, до Римског позоришта, Краљевских гробница и Каср ал-Бинта. Након ручка у Петри, бићете враћени у Акабу, где ћете имати сат времена слободног времена за куповину. На крају дана. Трансфер до аеродрома Акаба за лет за Шарм ел Шеик. По доласку на аеродром Шарм ел Шеик, бићете враћени у хотел у климатизованом возилу

Излетске дестинације од Шарм ел Шеика до Петра Јордана

"кућа блага"

На ушћу реке Сик у сливу долине стоји најпознатија грађевина Петре, скоро 40 метара висока и 25 метара широка Кхазне ал-Фираун, изграђена у хеленистичком стилу. „Кућа са ризницом фараона“, како су је звали бедуини, заправо је била једна од бројних стенских гробница. Вероватно је створен за набатејског краља Арету ИВ, који је живео у 1. веку пре нове ере. Владао. Други истраживачи, међутим, датирају хазне у 2. век нове ере, у време цара Хадријана. Мали толос, округли храм, окружен са два полузабата, уздиже се изнад портика састављеног од шест коринтских стубова. Између стубова налазе се истрошени остаци рељефних фигура. На урни на врху округлог храма виде се рупе од метака. Враћају се на пуцњаве бедуина који су једном покушали да разбију наводни контејнер са благом. Као и цела структура и друге краљевске гробнице Петре, урна се састоји углавном од чврсте стене.

Римско позориште

На путу од Кхазне ал-Фирауна до центра Петре, лево је Римско позориште, које је такође уклесано директно у стену. У зависности од извора, 45 редова седишта нудило је између 5.000 и 10.000 гледалаца. Како вода не би могла да се скупља у арени када пада киша, Набатејци су поставили софистицирани систем за одводњавање. Типичан римски стил позоришта може се видети, на пример, на уздигнутој сцени. Задњи зид бине је био опремљен стубовима и имао је два спрата и био је украшен фрескама, статуама и мермерним фризовима. Зид висок 25 м затварао је позориште са спољашње стране. Приликом изградње у 1. веку откривене су неке гробне коморе које су претходно биле забијене у задњи стенски масив. У древним временима једноставни становници града били су сахрањени у таквим гробовима. Верује се да је позориште уништено у земљотресу 363. године. Године 1961. поново су га открили и ископали амерички археолози [2].

Гробнице Краљевог зида

Северно од позоришта, десно се уздиже такозвани „Краљев зид“. На пола пута налази се 13 монументалних гробних храмова, који се због своје величине и украса тумаче као краљевске гробнице. Ту спадају „палатски гроб“, највећи комплекс у Петри, „Коринтски гроб“, „војнички гроб“ и „гроб са урнама“ из 2. или 3. века нове ере. Њена стенска сала садржи три погребне нише. Има и предворје окружено стубовима, до којих се долази преко зидане подконструкције. Северно од такозваних краљевских гробница налази се нешто мања „Гробница Секстија Флорентина“. Архитектонски стилови гробница откривају набатејске, грчке и римске утицаје.

Уживајте у узбудљивој екскурзији од Шарм Ел Шеика до Петре авионом уз Боок Тоур Египат

Цена зависи од броја учесника, пошаљите нам упит и ми ћемо дати понуду са тачном ценом.

Меетинг Поинт : ваш хотел у Шарм Ел Шеику ---- Повратак Поставите свој хотел у Шарм Ел Шеику

Reviews (0 Reviews)

Како резервишете?

Како можете резервисати? Ваша питања / недоумице су нам веома важне. Стога нас у хитним случајевима можете контактирати и путем телефона на број мобилног 00201000835673 (могуће су и ВхатсАпп и Вибер поруке) „скоро“ 24 сата или директном поштом на инфо@боок-тоур-египт.цом .... Попуните податке на страници „Резервирајте сада“, пошаљите нам е-пошту или позовите 00201000835673. Затим ћемо договорити одговарајући термин са нашим водичем у вашем хотелу. По доласку ће вас дочекати и дати вам даље информације о излету који сте резервисали, одговорити на ваша питања и дати вам рачун као потврду уплате... ...Наставите са читањем

Како плаћате ?

Можете пренети цео износ или депозит преко ваше банке на наш рачун или платити у готовини на лицу места у Египту. Када стигнете у Египат, наш туристички водич ће вас посетити у хотелу, преузети новац или стање и дати вам рачун Нудимо пет опција: - Преко ваше банке можете пренети цео износ или депозит на наш рачун - Трансфер целог или делимичног износа као депозит. Плаћање преко ПаиПал-а (могуће у вези са накнадама) Плаћање нашем запосленом на аеродрому у готовини Плаћање за мање излете (сафари, излети роњења) врши се у већини случајева на дан излета (нарочито ако је резервација направљена из Е... ...Наставите са читањем