Суецки канал Хафен | Пролаз Суецког канала, Суецки канал

Изаберите датум путовања
Унесите укупан број путника
Пошаљите упит
  • Однесите услугу
  • Доступност :
  • покупити:
  • повратак:
Лука Суецки канал, пролаз Суецког канала, Суески канал, Суецки канал (на српском заправо Суецки канал) је канал дуг 163 километра који повезује Црвено море са Средоземним морем и стога представља важну пречицу на бродском путу између Европе и Азије. , пошто су бродови иначе Африка би морала да се вози около. Суецки канал почиње у Средоземном мору у близини лучког града Порт Саида и завршава се у Црвеном мору код града Суеца, који је каналу дао име. Градови имају око 500.000 становника који овде долазе углавном преко канала. Истовремено, канал је линија раздвајања између стварног копна Египта и Синајског полуострва, а тиме и границе између Африке и Азије. Лука Суецког канала, пролаз Суецког канала, Суецки канал, лука Суецког канала, пролаз Суецког канала

Цене

Рута

Лука Суецког канала | Пролаз Суецког канала , Суескана л.

Суецки канал или Суецки канал је канал Схиппинг у Египту између градова луке Порт Саид и Порт Тауфик код Суез , која повезује Медитеран преко Истхмус оф Суез са Црвеном мору и штеди испоруку између су Нортх Атлантиц и Индијском океану потребе за путују по Африци. Отворен је 17. новембра 1869. године. Његова дужина преко копна је 162,25 км. Од депресије, која је завршена 2009. године, дуга је 193,30 км, укључујући северни и јужни приступни канал. Канал чини границу између Африке и Азије .

А

Суецки канал (у ствари Суецки канал на српском) је канал дуг 163 км који повезује Црвено море са Средоземним морем и стога је важна пречица на бродском путу између Европе и Азије, јер би иначе бродови морали да заобилазе Африку. Суецки канал почиње у Средоземном мору у лучком граду Порт Саид и завршава се у Црвеном мору у граду Суецу, који је каналу дао име. Градови имају око 500.000 становника који овде долазе углавном преко канала. Истовремено, канал је линија раздвајања између стварног копна Египта и Синајског полуострва, а тиме и границе између Африке и Азије.

прича

Још 1400. године пре нове ере, фараони Сетос И и Рамсис ИИ почели су да планирају и граде канал који би повезао Црвено море са Медитераном. Због природних услова, то је већ тада било могуће са технологијом. Због разних околности, међутим, изградња Суецког канала у то време је трајала до 500. године пре нове ере. Само неколико стотина година касније, канал је поново замућен.

Идеја о каналу између Средоземног и Црвеног мора није замрла, тако да је 1846. године једна студијска група након наручене студије утврдила да су разлике између два нивоа мора безначајне. Уследило је даље планирање и инжењер и дипломата Фердинанд де Лесепс је коначно добио дозволу за изградњу канала 1856.

Радови на Суецком каналу трајали су скоро 10 година, од 25. априла 1859. до 18. марта 1869. За изградњу је сав грађевински материјал морао да се донесе из Европе у Египат , пошто га у Египту није било. Морао је да се прокопа и канал од Нила до Суецког канала за снабдевање радника пијаћом водом, јер би снабдевање пијаћом водом за раднике иначе било веома скупо. Свеукупно, канал је коштао 19 милиона фунти, а у изградњу је учествовало 1,5 милиона људи, од којих је 125.000 умрло у изградњи.

Након почетних проблема са зубима, Суецки канал је сада један од најважнијих извора прихода за Египат. Годишњи приход тренутно износи око 3 милијарде евра и произилази из накнада за пролазак Суецког канала до 8 евра по тони. Већина прихода од Суецког канала користи самом Египту. Делови се користе и за одржавање канализације. Канализација мора бити посебно заштићена пре него што се замуљи. Али влада такође настоји да га прошири за још веће бродове. За браве нема трошкова, јер нема разлике у надморској висини између Средоземног и Црвеног мора.

Пролаз Суецког канала, транзит

Суецки канал се може прећи само из једног правца. Разлог томе је мала ширина, која се креће између 280 метара на југу и 345 метара на северу на површини воде. На дну 22,5 метара дубоког Суецког канала, ширина је између 195 и 215 метара.

Дакле, канал се може прећи само у конвоју, што траје од 11 до 16 сати. Да би се овде повећао капацитет, горко језеро у средини Суецког канала користи се као чекаоница где могу да пређу бродови. Данас кроз канал сваке године пролази више од 15.000 бродова који превозе 14% светске транспортне робе.

крстарење

Крстарења такође воде кроз Суецки канал, али то има мање везе са истраживањем пејзажа, а више са одредиштем брода. Међутим, они су прилично ретки, из два разлога. С једне стране, путнички бродови такође морају да плаћају таксе приликом преласка Суецког канала, тако да то може да кошта око 100.000 евра за велике бродове за крстарење. Али сам пролаз није баш узбудљив ни за туристе, јер канал прелази преко пустиње, која брзо постаје монотона и нема много разноврсности. Стога се туристима често нуди да путују у Каиро док канал пролази. У ту сврху, путници се остављају на копну пре него што Суецки канал почне да путује и крене аутобусом до Каира, а затим се аутобусом одвезе до краја канала.

Лука Суецког канала | Пролаз Суецког канала, Суецки канал

Reviews (0 Reviews)

Како резервишете?

Како можете резервисати? Ваша питања / недоумице су нам веома важне. Стога нас у хитним случајевима можете контактирати и путем телефона на број мобилног 00201000835673 (могуће су и ВхатсАпп и Вибер поруке) „скоро“ 24 сата или директном поштом на инфо@боок-тоур-египт.цом .... Попуните податке на страници „Резервирајте сада“, пошаљите нам е-пошту или позовите 00201000835673. Затим ћемо договорити одговарајући термин са нашим водичем у вашем хотелу. По доласку ће вас дочекати и дати вам даље информације о излету који сте резервисали, одговорити на ваша питања и дати вам рачун као потврду уплате... ...Наставите са читањем

Како плаћате ?

Можете пренети цео износ или депозит преко ваше банке на наш рачун или платити у готовини на лицу места у Египту. Када стигнете у Египат, наш туристички водич ће вас посетити у хотелу, преузети новац или стање и дати вам рачун Нудимо пет опција: - Преко ваше банке можете пренети цео износ или депозит на наш рачун - Трансфер целог или делимичног износа као депозит. Плаћање преко ПаиПал-а (могуће у вези са накнадама) Плаћање нашем запосленом на аеродрому у готовини Плаћање за мање излете (сафари, излети роњења) врши се у већини случајева на дан излета (нарочито ако је резервација направљена из Е... ...Наставите са читањем