Излет у Петру Јордан бродом из Шарм Ел Шеика

Одрасли
205.00
деца
190.00
Изаберите датум путовања
Унесите укупан број путника
Пошаљите упит
 • Однесите услугу
 • Доступност : суботом-средом
 • покупити: Око 1:30 ујутро
 • повратак: 23:30 цца
Екскурзија из Шарм Ел Шеика до Петре бродом, Петра Јордан. Током одмора у Шарм Ел Шеику можете уживати у дивном излету до Петре бродом и посетити Акабу и камени град Петру, једно од седам светских чуда. Арапски Набатејци су пре више од 2000 година урезали величанствене грађевине у пешчар, које можете открити на гигантском подручју.

Цене

Price per Person
 • 205.00 Price per Одрасли
 • 190.00 Price per деца

Укључено у цену

 • Преузимање и повратак
 • Ручак током екскурзије
 • Дие Тицкетс Схарм –Акаба-Схарм
 • Трансфери климатизованим аутобусима
 • Виза из Јордана
 • Јахање у кањону (опционо)
 • Улазнице
 • Туристички водич на српском језику

Није укључено у цену

 • Пиће у ресторану
 • Сви додаци који нису наведени у програму

Узети заједно

 • лична карта или пасош
 • Пакет за доручак
 • Камера
 • Топла одећа зими
 • Лагана одећа лети
 • наочаре за сунце
 • Чврсте ципеле

Рута

Екскурзија из Шарм ел Шеику на Петра за чамац л Петра Јордан

Екскурзија у Петру. Током вашег одмора у Шарм Ел Шеику уживајте у дивном излету до Петре бродом и посетите Акабу и камени град Петру, једно од седам светских чуда. Арапски Набатејци су пре више од 2000 година урезали величанствене грађевине у пешчар, које можете открити на огромном подручју

Опис

Излет у Петру Јордан бродом из Шарм Ел Шеика.

Рано ујутру наш водич покупи вас из вашег хотела у Шарм ел Шеику на ваш веома занимљив излет у Петру. Након тога следи путовање климатизованим аутобусом до луке Таба, где се у 7 часова укрцавате на трајект за Акабу/Јордан (време путовања 40 минута). Тамо ће вас чекати туристички водич који говори немачки. Затим возите око 2 сата до каменог града Петра, једног од седам светских чуда. Арапски Набатејци су пре више од 2000 година урезали величанствене грађевине у пешчар, које можете открити на гигантском подручју. Са коњем или пешке иде се кроз стеновиту клисуру, Сик, до вероватно најлепшег споменика, куће са благом. Одавде настављате улицом Фассаден-Страßе , до Римског позоришта, Краљевских гробница и Каср ал-Бин т. После ручка у Петри, бићете враћени у Акабу , где ћете имати сат времена слободног времена за куповину. На крају дана. Трансфер до луке Акаба за трајект за Табу. По доласку у луку Таба, бићете враћени у хотел у климатизованом возилу.

Излетске дестинације од Шарм Ел Шеика до Петре

Је "ризница"

На ушћу реке Сик у сливу долине стоји најпознатија грађевина Петре, скоро 40 метара висока и 25 метара широка Кхазне ал-Фираун, изграђена у хеленистичком стилу. „Кућа са ризницом фараона“, како су је звали бедуини, заправо је била једна од бројних стенских гробница. Вероватно је створен за набатејског краља Арету ИВ, који је живео у 1. веку пре нове ере. Владао. Други истраживачи, међутим, датирају хазне у 2. век нове ере, у време цара Хадријана. Мали толос, округли храм, окружен са два полузабата, уздиже се изнад портика састављеног од шест коринтских стубова. Између стубова налазе се истрошени остаци рељефних фигура. На урни на врху округлог храма виде се рупе од метака. Враћају се на пуцњаве бедуина који су једном покушали да разбију наводни контејнер са благом. Као и цела грађевина и друге краљевске гробнице Петре , урна се састоји углавном од чврсте стене.

Римско позориште

На путу од Кхазне ал-Фирауна до центра Петре, лево је Римско позориште, које је такође уклесано директно у стену. У зависности од извора, 45 редова седишта нудило је између 5.000 и 10.000 гледалаца. Како вода не би могла да се скупља у арени када пада киша, Набатејци су поставили софистицирани систем за одводњавање. Типичан римски стил позоришта може се видети, на пример, на уздигнутој сцени. Задњи зид бине је био опремљен стубовима и имао је два спрата и био је украшен фрескама, статуама и мермерним фризовима. Зид висок 25 м затварао је позориште са спољашње стране. Приликом изградње у 1. веку откривене су неке гробне коморе које су претходно биле забијене у задњи стенски масив. У древним временима једноставни становници града били су сахрањени у таквим гробовима. Верује се да је позориште уништено у земљотресу 363. године. 1961. године поново су га открили и ископали амерички археолози.

Гробнице Краљевог зида

Северно од позоришта, десно се уздиже такозвани „Краљев зид“. На пола пута налази се 13 монументалних гробних храмова, који се због своје величине и украса тумаче као краљевске гробнице. Ту спадају „палатски гроб“, највећи комплекс у Петри, „Коринтски гроб“, „војнички гроб“ и „гроб са урнама“ из 2. или 3. века нове ере. Њена стенска сала садржи три погребне нише. Има и предворје окружено стубовима, до којих се долази преко зидане подконструкције. Северно од такозваних краљевских гробница налази се нешто мања „Гробница Секстија Флорентина“. Архитектонски стилови гробница откривају набатејске, грчке и римске утицаје.

Екскурзија из Шарм ел Шеику на Петра за чамац л Петра Јордан

Меетинг Поинт : ваш хотел у Шарм Ел Шеику ---- Повратак Поставите свој хотел у Шарм Ел Шеику

Reviews (0 Reviews)

Како резервишете?

Како можете резервисати? Ваша питања / недоумице су нам веома важне. Стога нас у хитним случајевима можете контактирати и путем телефона на број мобилног 00201000835673 (могуће су и ВхатсАпп и Вибер поруке) „скоро“ 24 сата или директном поштом на инфо@боок-тоур-египт.цом .... Попуните податке на страници „Резервирајте сада“, пошаљите нам е-пошту или позовите 00201000835673. Затим ћемо договорити одговарајући термин са нашим водичем у вашем хотелу. По доласку ће вас дочекати и дати вам даље информације о излету који сте резервисали, одговорити на ваша питања и дати вам рачун као потврду уплате... ...Наставите са читањем

Како плаћате ?

Можете пренети цео износ или депозит преко ваше банке на наш рачун или платити у готовини на лицу места у Египту. Када стигнете у Египат, наш туристички водич ће вас посетити у хотелу, преузети новац или стање и дати вам рачун Нудимо пет опција: - Преко ваше банке можете пренети цео износ или депозит на наш рачун - Трансфер целог или делимичног износа као депозит. Плаћање преко ПаиПал-а (могуће у вези са накнадама) Плаћање нашем запосленом на аеродрому у готовини Плаћање за мање излете (сафари, излети роњења) врши се у већини случајева на дан излета (нарочито ако је резервација направљена из Е... ...Наставите са читањем